Min väg till att bli psykolog

Jag är legitimerad psykolog, med examen från Uppsala universitet 2017. Mitt intresse för narkotikapolitik och skademinimering gjorde att jag tidigt sökte mig till missbruksvården för psykologpraktik och arbete under studietiden. Efter examen började jag arbeta som psykolog med ungdomar med missbruksproblem, för att så småningom byta spår till patienter med utmattning och kronisk smärtproblematik. 

Mitt intresse för psykedelisk vetenskap började under studietiden, då jag kom i kontakt med den internationella forskningen på psykedelisk psykoterapi. Jag är en av medgrundarna till den ideella föreningen Nätverket för psykedelisk vetenskap, och var ordförande 2017-2019. Min primära drivkraft inom detta område är att bidra till ökad kunskap och till nya effektiva behandlingar för de som behöver dem.

Utöver arbetet med forskning har jag ett stort intresse och engagemang för psykedelisk skademinimering, och har genomfört flera olika projekt för att minska riskerna kopplade till rekreationellt bruk. Ett sådant är så kallade integrationscirklar, där deltagare ges möjlighet att i en trygg miljö dela med sig av svåra psykedeliska erfarenheter.

I mitt klientarbete värderar jag närvaro, sårbarhet och tillit. Jag betraktar psykedeliska erfarenheter som viktiga källor till information om individens utvecklingsprocess. Oavsett om det handlar om en väldigt utmanande upplevelse eller en renodlat positiv upplevelse, finns viktiga insikter som ger ledtrådar om behov, känslor och trauman som kan utforskas på ett tryggt sätt för ökad självkännedom och välbefinnande. Blir du nyfiken? Jag träffar klienter fysiskt på mottagningen varje fredag, övriga dagar via video. Boka en tid här.

Foto: Måns Bergkvist.

Ett urval av mediaframträdanden

Kropp & Själ (P1, 9 mars 2021)
Svensk expert: Studier av psykedelia lovande (SvD, augusti 2019)
Hur kan vi? (podcast), november 2020